Verslaafd aan porselein Lenneke WispelweyIlse is heel stellig: de mooiste winkel in Arnhem is de winkel van Lenneke Wispelwey. “Zij is al heel lang bezig, net als Piet Hein van Eek. Vanaf dag één ben ik fan van haar. Ik val op de kleuren die ze gebruikt en het echte handwerk. Ik heb een keer voor een fotoshoot spullen van haar geleend en toen was ik verslaafd. Eigenlijk zijn het drie dingen waarom ik haar noem als leukste: hoe ze is, dat het lukt wat ze doet en dat het uit Arnhem komt”, legt Ilse haar liefde voor Lenneke uit.

Lenneke Wispelwey is een product vormgeefster. Haar opleiding productdesign met als specialisatie keramiek volgde ze bij Artez. Na haar afstuderen in 2008 begon Lenneke voor zichzelf. Op het pleintje bij Caspar in Arnhem was haar eerste winkel. April 2014 verhuisde ze met haar winkel en werkplaats naar haar huidige onderkomen aan de Klarendalseweg.
Lenneke is in binnen- en buitenland bekend door haar porseleinen ontwerpen in geometrische vormen en pastelkleuren. Ze speelt graag met het contrast tussen biscuit en geglazuurd porselein. “Mijn bekendheid is geleidelijk gegaan. Toen de bladen het oppikten ging het hard”, zegt ze.
Inmiddels wordt haar werk verkocht in België, Zwitserland, Duitsland, Engeland, Denemarken, Frankrijk, Noorwegen,  en zelfs IJsland en Amerika. “Mijn werk past in elk interieur. Van strak tot in een bij elkaar geraapt zooitje.”Lenneke maakte onlangs, op verzoek, het ontwerp voor de expositie ‘Beauty of the Beast’ in  Museum Arnhem. In deze expositie, vanaf nu tot 10 mei  te zien,  staan sieraden en taxidermie centraal. Taxidermie is het opzetten van dode dieren. De expositie toont het werk van meer dan vijftien internationale ontwerpers en kunstenaars, die een verbinding leggen tussen taxidermie, sieraden en beeldende kunst.
Zo staat er onder andere een tas van Tinkebell, zijn er 18e eeuwse sieraden te bewonderen en staat er een meterslang werk van kunstenares Kate MccGwire, bestaande uit duizenden kraaienveren.
“Mijn taak was het al deze objecten te verbinden en de sfeer eromheen te ontwerpen. Ik heb er mijn eigen sausje overheen gegoten, je kunt denk ik goed zien dat het Lenneke is.”
LOEP is een beetje verliefd op de winkel van Lenneke. De spullen die er staan zijn niet alleen prachtig qua vormgeving en kleur, maar maken ook hebberig. Eindelijk een winkel in Arnhem die echt anders dan andere winkels is. De hand van de ontwerpster komt in alles terug. De kleur van de muur, de attributen, mooie oude kasten. Je blijft rondkijken in deze inspirerende omgeving en wil het liefst alles kopen.

1 opmerking:

  1. Erg leuk! ik ben ook gek op porselein en melamine vind het erg leuk om dit te lezen

    BeantwoordenVerwijderen

reactie plaatsen