Geen poeha, dat is Sugar Hill


Ilse eet het liefst bij Sugar Hill. “Het ziet er leuk uit en er werken leuke mensen. Toen zij begonnen was er echt weer wat nieuws in Arnhem. Ze hebben lekker eten van het seizoen en een wisselende kaart. Ik vind het ook leuk dat je ze ziet koken. Het ligt ver uit de stad, maar het is de drukste zaak van Arnhem. Het zit er altijd vol.”

Werry van Leeuwen en Margo van Lierop zijn de eigenaren van Sugar Hill. In augustus 2011 begonnen ze hun eigen restaurant op de hoek van de Verlengde Hoflaan en de Klarendalseweg. “Wat wij bieden is kwaliteit zonder drempel, geen poeha, voor iedereen”, vat Werry kort samen wat voor zaak Sugar Hill is. “Ambacht, eerlijkheid en openheid.”
In Sugar Hill waan je je in een gezellige buurtkroeg, waar ook nog eens heerlijk gegeten kan worden. Door de open keuken zie je hoe je eten wordt klaargemaakt.
Waarom hebben jullie ervoor gekozen zo ver uit de stad te gaan zitten?
“We zitten hier op ons eigen eiland. Inderdaad, ver weg van de stad. We hoeven geen afspraken te maken met andere horeca-ondernemers. En we hebben hier gratis parkeren voor de deur”, zegt Werry kort maar 
krachtig.
Sugar Hill moet het vooral hebben van mensen uit de buurt die het restaurant bezoeken, maar er is ook een grote groep uit de stad die regelmatig langskomt. “Mensen moeten moeite doen om ons te bezoeken. En vaak blijven ze dan ook langer hangen.”


Het geheim van Sugar Hill?
“Wij doen wat we leuk vinden en mensen pikken dat. Je ziet het niet, maar er zit veel vakkennis achter. Margot en ik hebben samen in wel vijftien verschillende restaurants gewerkt voordat we deze zaak begonnen. Alles wat we gebruiken is vers van kleinschalige boeren. Eten van het land. Producten met veel smaak. We hebben een wisselende kaart, het hangt af van het marktaanbod. Eigenlijk is het iedere dag uit een blackbox koken. Het enige wat we altijd hebben is onze burger. Die blijft altijd op de kaart en maken we zelf van eerlijk vlees.”Een jaar geleden opende het stel Sweet Sugar Hill, een patisserie winkel die ook in de wijk ligt. “Het werd hier iets te vol om de patisserie erbij te doen”, zegt Werry.
Hoe ziet de toekomst eruit?
“Daar kan ik nog niks over zeggen. Er zijn wel plannen. Maar Sugar Hill blijft Sugar Hill. Er zit een ziel in deze zaak en dat is ook onze kracht. Daar komen we niet aan. Het is persoonlijk, het personeel loopt ook niet in personeelskleding maar mag aantrekken wat ze zelf willen. We hebben een huiskamersfeertje 
en dat is juist zo leuk.”

Wel eens iets grappigs meegemaakt in de zaak?

Werry wijst naar de uitgang. Boven de deur hang
t een briefje waarop staat:
‘Hou je bek en werk!’. Met daarachter een smiley.
“René Redzepi, een wereldwijd bekende Deense chef en eigenaar van sterrenrestaurant Noma in Kopenhagen, schreef het op voor de koks van Sugar Hill.” Redzepi wordt gezien als de uitvinder van de nieuwe Scandinavische keuken en zijn restaurant is vorig jaar voor de vierde keer verkozen tot beste restaurant van de wereld.Sugar Hill is een zaak waar je op een warme zomeravond even heen rijdt om een biertje te drinken op het terras. Met vrienden uitgebreid dineert en lang blijft hangen, of waar je met de kinderen even snel een lekkere hamburger eet. Alles kan in deze zaak en iedereen komt er. Het maakt niet uit welk uur van de dag je binnen loopt, het is er altijd gezellig en vol leven. 


1 opmerking:

  1. Ik krijg gewoon zin om te gaan eten...hmmm binnen kort samen even lunchen hier ; ) thanx dames voor deze leuke verhalen.

    BeantwoordenVerwijderen

reactie plaatsen