Pure en mooie combinaties bij De HoeksteenCees en Martine eten het liefst met hun kinderen bij restaurant De Hoeksteen in Arnhem. "Fantastisch eten, puur, mooie combinaties, niet voor de hand liggend”, vat Martine samen. Verder hebben ze er volgens Cees fantastische wijnen uit de oude wereld. "En de kinderen willen alleen mee als Betsie er is."


Eigenaren van De Hoeksteen zijn Stijn Gradussen en Chantal Artz. Eind februari openden zij hun huiskamerrestaurant, waar je je als gast even terug in de tijd waant. De sfeer die ze met het restaurant willen uitstralen, is dan ook geïnspireerd op de jaren vijftig. "We willen terug naar de familietijd, gezelligheid aan tafel. Onze gasten moeten het gevoel hebben alsof ze bij iemand thuis op visite zijn", legt Chantal uit. Ook de naam is, naast dat ze op een hoek gevestigd zijn, met een vette knipoog naar de jaren vijftig, 'de hoeksteen van de samenleving'.Het restaurant onderscheidt zich van andere restaurants in de stad volgens Chantal door de sfeer en de manier van koken, vers ambachtelijk bereid, puur. "Alles wat we serveren maken we van het begin af aan zelf", vult Stijn aan. "Er wordt hier niet gekookt met bouillonblokjes en ook de mayonaise is zelf gemaakt." De producten komen onder andere uit de streek en zijn veelal biologisch. "We gebruiken duurzame kwaliteitsproducten", zegt Stijn terwijl hij bezig is het eten voor die avond te bereiden in de open keuken in zaak. 


Stijn werkte voordat hij De Hoeksteen startte onder andere bij La Rusticana en was mede-eigenaar van ZafVino in Arnhem.
De gasten die het restaurant bezoeken zijn volgens Chantal 'genieters'. Van jong tot oud, mensen die van lekker eten houden weten de zaak te vinden.De wijnen die ze er schenken komen uit de oude wereld. "Dan bedoel ik Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk", legt Chantal uit. "We proeven met het hele team de wijnen die we bij de gerechten schenken." Gerechten waarvoor Stijn inspiratie haalt uit de Italiaanse keuken. Om de twee weken komen er nieuwe dingen bij op de menukaart en verdwijnen andere.
De plek waar het restaurant is gevestigd, de Trans, is een tijdelijke locatie. De buurt staat op de nominatie om gesloopt te worden. "We weten nog niet wat de toekomst brengt, voor nu ligt onze uitdaging op deze plek, we zijn heel blij dat we hier konden starten", zegt Chantal.

Huiskamerrestaurant De Hoeksteen ligt aan de Trans 12. Het restaurant is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf vijf uur. Reserveren kan vanaf twee personen. De website van het restaurant is een aanrader.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

reactie plaatsen