Jongetjeskunst

Het favoriete attribuut van Martine in haar woonark is het reliëf van gerecycled hout van Ron van der Ende. Jaren geleden ging Martine stappen met een vriendin in Rotterdam toen ze Van der Ende’s werk voor het eerst zag. “Hij had een platenspeler gemaakt en ik was verkocht maar kon het toen niet betalen. Toen Cees vorig jaar vijftig werd, hebben we dit werk gekocht. Het is een beetje jongetjeskunst, ik krijg er een goed humeur van.”De kunstenaar woont en werkt in Rotterdam. Hij maakt sinds 2000 reliëfs in oud hout. Door het gebruik van perspectief in de reliëfs ontstaat een sterk ruimtelijk effect.

“Van der Ende beschildert zijn werken niet, hij gebruikt hout in de juiste kleur”, vertelt Martine. “Soms krijgt hij een tip dat ergens oude vloerdelen staan en dan gaat hij met zijn aanhanger op pad.”


Het werk wat bij Martine en Cees aan de muur hangt heet loods 5750. “Het is een vergroting van een verkleining, van de Marklin treintjes”, legt Martine uit. De kunstenaar kwam het werk zelf brengen en heeft het helpen ophangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

reactie plaatsen