Camping Oosterbeeks Rijnoever: ‘Een geinig plekkie’

Cees en Martine denken even na over de mooiste plek in en rond Arnhem. Het Sonsbeekpark met zijn mooie hoge bomen komt voorbij, maar dan kiezen ze unaniem voor camping en jachthaven Oosterbeeks Rijnoever. “We hebben er een paar keer gekampeerd”, zegt Martine. “Als je deze camping in het buitenland zou treffen, dan zou je dolgelukkig zijn. Het uitzicht is er prachtig en de sfeer is heel prettig. We varen er zo naar toe met ons bootje.”Camping en jachthaven Oosterbeeks Rijnoever ligt aan de Polderweg 1 in Oosterbeek. Een prachtig onverhard laantje met eeuwenoude knotwilgen leidt ons naar de camping. In het weiland voor het Oude Kerkje is een zwerm grauwe ganzen neergestreken. De camping ligt er verlaten bij, het seizoen is ten einde. De bootjes liggen onder blauwe zeilen te wachten tot ze in de lente weer de rivier op mogen. In de schuur naast de kantine treffen we eigenaar Pieter Brantjes. “Dit is een eenvoudig plekkie voor mensen die lekker relaxed willen recreëren. Veel mensen die hier komen, kennen elkaar van via via. Of omdat hun kinderen op dezelfde school zitten. We hebben vijftig plekken, de helft is voor passanten de andere helft zijn seizoensplekken."Vooral rustzoekers komen op de camping af. Er is een klein zwembadje voor kinderen die nog niet in de Rijn kunnen zwemmen. Verderop aan de rivier is een zandstrandje. Pieter Brand is vanaf 2006 eigenaar van de camping, samen met zijn vrouw Marie José Wagenmans. Als zij de camping overnemen is er op het terrein een goed draaiende kroeg die open is tot twee uur ’s nachts. “Dat hebben we teruggedraaid. Het is nu een echte campingkantine die alleen overdag open is. Ook wandelaars strijken op het terras neer voor koffie en appeltaart." In het hoogseizoen sluit 'De Cantine' om tien uur 's avonds. Door deze maatregel is er een andere sfeer op de camping ontstaan. De huidige bezoekers komen voor de gezelligheid, de rust en de natuur.


Staande met zicht op de rivier kun je je voorstellen hoe deze mooie plek zomers tot leven komt. Nu trekt de rivier traag langs de lege velden met wilgen waarop normaal tenten en caravans staan en kinderen spelen. Een picknicktafel staat eenzaam vastgebonden aan een boom in het open veld. Speeltoestellen voor kinderen glimmen van de dauw. De camping is in winterstand.

“Je waant je hier in het buitenland”, zegt Pieter Brantjes. “Ik vind het een voorrecht om hier te mogen wonen. Iedere ochtend als ik de krant ga halen in het dorp ziet de omgeving er weer anders uit. We liggen hier ook op een steenworp afstand van de stad en het dorp. En er is van alles te doen in de omgeving. Denk aan de dierentuin en het Nederlands Openluchtmuseum. Het is hard werken met zijn tweeen in de zomer, maar gelukkig zonder stress. Het is gewoon een heel geinig plekkie.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

reactie plaatsen