Coming Soon: mix van warme gezelligheid en strak designAls Luuk in het centrum is, loopt hij altijd even binnen bij Coming Soon in de Kerkstraat. "Ik vind het een prachtig concept."
Zeven jaar geleden begon ArtEZ met Arnhem Coming Soon als podium voor aanstormend talent. Het moest een winkel worden waar zowel studenten als net afgestudeerden de kans kregen hun werk te tonen en ervaring op te doen in het ondernemerschap. ArtEZ is inmiddels uit de zaak gestapt, maar het concept bestaat nog steeds."Wat ik jammer vind is dat ze het concept een beetje hebben losgelaten. De winkel zou plek bieden aan jonge kunstenaars, maar de laatste tijd is het wat eenzijdig. Er ligt nu al jaren hetzelfde. Ik zou het goed vinden als de nieuwe lichting kunstenaars ook aan bod komt. Het mooie van Coming Soon is dat het een designwinkel is met bijzondere producten, maar die producten zie je nu ook terug in designwinkels in andere steden. Het zou ze meer onderscheiden als ze wat meer lef tonen."


Cilly Vlemmix, eigenaresse van Coming Soon, snapt de kritiek van Luuk en zou ook willen dat de nieuwe lichting kunstenaa
rs beter aan bod komt in haar zaak. "Het probleem is dat de eindexamenkandidaten vaak geen producten hebben. Ze maken een enkel eindexamenstuk en hebben nog geen productie, dat maakt het voor de verkoop minder geschikt. We exposeren ze wel in de winkel."
Coming Soon verkoopt een mix van producten, design en kunst. "We zijn een conceptstore voor Nederlands design, een winkel om inspiratie op te doen", legt Cilly uit. In de zaak wordt alleen Nederlands design verkocht. "We creëren een eigen sfeer in de winkel, willen het beeld van de Nederlandse ontwerpers goed neerzetten. We hebben spullen van mensen die al dertig jaar bezig zijn, maar ook objecten van net afgestudeerden. En maandelijkse exposities", vertelt Cilly.Cilly beoordeelt het aangeboden werk zelf. "Ik kijk of het hier past en of het vernieuwend is." Maar ze benadert ook mensen om te exposeren. "Vaak zijn dat studenten van Artez."
Volgens Cilly onderscheidt zij zich van andere designwinkels doordat ze alleen gericht is op Nederlandse ontwerpers. En we hebben een eigen gevoel over mode en producten."
Wat dat gevoel dan is? "Sommigen noemen het Scandinavisch, voor mij is het een mix van warme gezelligheid en strak design. Eenvoud en kwaliteit. De klant moet het gevoel hebben 'dit kan ook bij mij in huis'."


De laatste jaren is Coming Soon toegankelijker geworden voor een groter publiek. "Ook qua prijs. En we veranderen maandelijks de hele winkel." In de zaak liggen producten van onder andere Arnout Visser, Lenneke Wispelwey, Ineke Hans en Rick Tegelaar.
Coming Soon trekt een heel divers publiek. "Van studenten tot tachtigjarige. Mensen die Arnhem bezoeken zijn op zoek naar dit soort straatjes in de stad. De straten om de hoofdstraat heen. Ze ontdekken ons vaak per ongeluk en zijn dan aangenaam verrast. "
LOEP voelt zich ook thuis in een winkel als Coming Soon. Mooie producten en design die niet misstaat in onze eigen huizen. De winkel is lekker ruim en licht en is heel toegankelijk. Je loopt er zo binnen. Meestal kijken we er alleen even rond, maar soms kunnen we dat ene stuk echt niet weerstaan….
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

reactie plaatsen