Eigenaren van De Hoeksteen zijn Stijn Gradussen en Chantal Artz. Eind februari openden zij hun huiskamerrestaurant, waar je je als gast even terug in de tijd waant. De sfeer die ze met het restaurant willen uitstralen, is dan ook geïnspireerd op de jaren vijftig. "We willen terug naar de familietijd, gezelligheid aan tafel. Onze gasten moeten het gevoel hebben alsof ze bij iemand thuis op visite zijn", legt Chantal uit. Ook de naam is, naast dat ze op een hoek gevestigd zijn, met een vette knipoog naar de jaren vijftig, 'de hoeksteen van de samenleving'.
De gasten die het restaurant bezoeken zijn
volgens Chantal 'genieters'. Van jong tot oud, mensen die van lekker eten
houden weten de zaak te vinden.
Het restaurant onderscheidt zich van andere
restaurants in de stad volgens Chantal door de sfeer en de manier van
koken, vers ambachtelijk bereid, puur. "Alles wat we serveren maken we van
het begin af aan zelf", vult Stijn aan. "Er wordt hier niet gekookt
met bouillonblokjes en ook de mayonaise is zelf gemaakt." De producten
komen onder andere uit de streek en zijn veelal biologisch. "We gebruiken
duurzame kwaliteitsproducten", zegt Stijn terwijl hij bezig is het eten
voor die avond te bereiden in de open keuken in zaak.
Stijn werkte voordat hij De Hoeksteen startte onder andere bij La Rusticana en was mede-eigenaar van ZafVino in Arnhem.
De plek waar het restaurant is gevestigd, de Trans, is
een tijdelijke locatie. De buurt staat op de nominatie om gesloopt te worden.
"We weten nog niet wat de toekomst brengt, voor nu ligt onze uitdaging op
deze plek, we zijn heel blij dat we hier konden starten", zegt Chantal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
reactie plaatsen